Styl życia

1

Wino do obiadu – jak wybrać odpowiedni trunek? - Zlota7

Wino do obiadu – jak wybrać odpowiedni trunek? - Zlota7zlota7 | dodany 1271 dni 21 godzin 54 minuty temu | (www.zlota7.pl) | Dodaj do obserwowanych obserwuj
Dobre wino do obiadu podkreśli smak potraw, ale jak je wybrać? Sprawdziłem dla Was zasady łączenia wina i jedzenia. Białe wino do obiadu Chardonnay – pasuje głównie do białego mięsa. Pinot Grigio – wytrawne wino, które idealnie komponuje się z zielonymi warzywami. Mostaco – podawaj je z serami lub owocami morza. Słodkie białe wino sprawdza się natomiast do pikantnych oraz słodkich przystawek. Czerwone wino Pinot Noir – to czerwone wino pasuje do łososia, kurczaka oraz wieprzowiny o łagodnym smaku. Merlot – wino odpowiednie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny oraz kurczaka. Cabernet – idealne wino do steków! Syrah – wino polecane np. do żeberek wieprzowych.
Wino do obiadu – jak wybrać odpowiedni trunek? - Zlota7

komentarze (0)

dodaj komentarz



na tak (1)