Być może inżynieria genetyczna pozwala na przedłużanie świeżości produktów spożywczych, jednak trzyletni okres przydatności do spożycia na pieczonym kurczaku z łódzkiego Carrefoura budzi wątpliwości... więcej...
Żeby Polaka było stać na luksus, musi zarabiać dwa razy tyle co Anglik czy Niemiec. Nie dlatego, że zarabiamy mało w porównaniu z innymi krajami. Dlatego, że w Polsce jest wszystko dwukrotnie droższe niż na Zachodzie. więcej...
Liczba zachorowań na grypę w Polsce wzrosła w ostatnim tygodniu, ale jeszcze nie można mówić o epidemii – powiedziała prof. Lidia Brydak, kierownik Krajowego Ośrodka do Spraw Grypy z Państwowego Zakładu Higieny. więcej...
Ministerstwo Zdrowia chce ograniczyć reklamowanie piwa w telewizji. Eksperci twierdzą, że zmusi to browary do poszukiwania nowych form promocji i mocno uszczupli zarobki stacji telewizyjnych. więcej...
Młody tygrys sumatrzański, który został odrzucony przez matkę i przeżył jedynie dzięki ludziom, wrócił do warszawskiego zoo. Wychowuje się wraz ze szczenięciem o imieniu Frida. więcej...